Schoolinrichting bij Straxs

Schoolinrichting

Scholen inrichten is een grote klus. Naast de klaslokalen en de lerarenkamer moet er ook nagedacht worden over de overige ruimtes, zoals: de mediabibliotheek en kantine. Daarom staat inrichtingspartner Straxs voor u klaar om u te ontzorgen in de volledige schoolinrichting!

Wij informeren, begeleiden, ontzorgen, verrassen en bieden u waar u op rekent tijdens de inrichting van uw school. Of het nu gaat om het basis onderwijsvoortgezet onderwijs of MBO-HBO, onze interieurarchitecten kunnen de visie van uw school vertalen naar een passende en ondersteunende schoolinrichting.

Hierbij staat het motiveren en inspireren van uw leerlingen en leerkrachten centraal. Wilt u meer over weten over onze inrichting voor scholen? Lees dan snel verder!

Een voorbeeld van Schoolinrichting bij Straxs

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen schoolinrichting

Licht, kleur en geluid  ​

Wanneer uw school van het begin af aan ingericht moet worden, moet er eerst nagedacht worden over een aantal aspecten. Denk aan de verlichting, het kleurgebruik en de akoestiek.

De keuze hiervan draagt mede bij aan de productiviteit van de leerlingen en leerkrachten. Dit vormt de basis van de schoolinrichting.

Schoolmeubilair

​Wanneer er een keuze is gemaakt voor deze aspecten, komt het kopen van het schoolmeubilair aan bod. Denk aan schooltafels en schoolkasten.

Het schoolmeubilair moet niet alleen passen bij de ruimte, maar ook bij de belevingswereld van de leerlingen en de leerkrachten.

Hiervoor maken we natuurlijk gebruik van uw wensen, maar ook van de laatste trends op het gebied van interieur.

​Hufterproof meubilair

Wilt u de inrichting van een basisschool of peuterspeelzaal uitbesteden? Dan houden wij er rekening mee dat er jonge kinderen gebruik maken van het schoolmeubilair en hier en daar nog wel eens wat beschadigd kan raken. Daarom maken wij gebruik van hufterproof meubilair.

Uiteraard houden we hier ook rekening met de sfeer die het meubilair bijdraagt aan de ruimte. Dat meubilair hufterproof is, betekent namelijk niet dat deze niet stijlvol kunnen zijn.

Zo zijn er schoolstoelen van vintage of met een industriële look die tegelijkertijd tegen een stootje kunnen!

​Flexibel meubilair

Naast dat het belangrijk is dat het schoolmeubilair hufterproof is, is flexibiliteit ook sterk aan te raden.

Op een basisschool zullen de tafels en stoelen bijvoorbeeld nog eens vaak weg worden geschoven wanneer er een verjaardag gevierd wordt in de kring.

Wilt u een middelbare school laten inrichten? Ook daar moeten de tafels uit elkaar geschoven kunnen worden, bijvoorbeeld wanneer er een toets wordt afgenomen. Flexibel meubilair is dus van cruciaal belang bij de schoolinrichting. Wij zullen daar dan ook te allen tijde rekening mee houden!

​Kantine-inrichting

Zoals gezegd richten we ons naast de klaslokalen ook op de andere ruimtes en functionaliteiten, zo ook de kantine/aula. Bij de kantine-inrichting houden we er rekening mee dat deze voornamelijk gebruikt wordt in de pauzes, en dus om te ontspannen.

De inrichting moet dan ook een andere uitstraling hebben dan de lokalen. Wij zullen zorgen voor een wat meer speelse inrichting, met onder andere verschillende soorten tafels en stoelen.

Zo kan de kantine/aula worden gebruikt om te eten tijdens de pauzes, maar bijvoorbeeld ook om te studeren buiten schooltijden.

Schoolinrichting basisschool

Leerlingen op de basisschool brengen hier veel tijd door. Bovendien is het voor sommigen de eerste keer dat ze zulke lange dagen van huis weg zullen zijn. Het is daarom belangrijk dat het een veilige en betrouwbare plek is voor de leerlingen.

Hier zullen wij dan ook rekening mee houden tijdens de inrichting van een basisschool en het inrichten van een klaslokaal.

​Inrichting kleuterklas

Een klaslokaal inrichten is vaak de lastigste ruimte van de basisschool. Doordat kleuters niet de hele dag in de schoolbanken zitten, maar ook willen spelen en ontdekken, moet hier rekening mee gehouden worden.

Wij zullen dan ook verschillende hoeken creëren waar ruimte is voor speelgoed. Daarnaast maken wij, zoals hierboven besproken, te allen tijde gebruik van flexibel meubilair, zodat de tafels en stoelen gemakkelijk verplaatst kunnen worden.

Dit allemaal voor de perfecte inrichting van een kleuterklas.

​Inrichting peuterspeelzaal

De inrichting van een peuterspeelzaal is net iets anders dan die van de basisschool. Doordat de leerlingen hier in de jongste fase zitten van hun ontwikkeling moet er voldoende materiaal aanwezig zijn die deze ontwikkeling stimuleert.

Daarnaast moet het meubilair niet alleen hufterproof zijn, maar voornamelijk veilig, om ongelukken bij de peuters te voorkomen. Denk hierbij aan ronde hoeken van tafels, in plaats van scherpe punten.

Inrichting bibliotheek op school

Een basisschool beschikt vrijwel altijd over een bibliotheek. Doordat kinderen in de lerende fase zijn wat betreft lezen, moet de inrichting van de bibliotheek op school aantrekkelijk gemaakt worden voor de kinderen.

Op deze manier worden ze geïnspireerd en gemotiveerd om meer te lezen. Daarnaast moet het bibliotheekinterieur minimaal een aantal plekken bevatten waar de kinderen kunnen ontspannen tijdens het lezen.

Inrichting klaslokaal basisschool

De overige klaslokalen op een basisschool zullen een andere inrichting krijgen dan een kleuterklas. Hoewel er in de overige klaslokalen geen ‘speelhoeken’ nodig zijn, is het ook hier nog steeds belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van hufterproof en flexibel meubilair.

Bent u geïnteresseerd in onze schoolinrichting? Vul het bovenstaande contactformulier in.

Wilt u ook een veilige en vertrouwde omgeving creëren voor uw leerlingen door middel van schoolinrichting? Neem contact met ons op om een afspraak te maken! Onze interieurarchitecten staan voor u klaar om uw school om te toveren tot een motiverende en inspirerende plek voor uw leerlingen.

Home Schoolinrichting