Creatief kantoor

Inrichting bibliotheek op school

Het doel van een schoolbibliotheek is ervoor zorgen dat kinderen meer gaan lezen.

Inrichting bibliotheek op school

Het doel van een schoolbibliotheek is ervoor zorgen dat kinderen meer gaan lezen. Om dit doel te bereiken dienen de kinderen allereerst gemotiveerd te zijn om te willen lezen. Statische kasten vol boeken dragen hier helaas niet aan bij. Maar wat draagt dan wel bij aan het enthousiasmeren van kinderen over lezen en hun schoolbibliotheek?

Een voorbeeld van Duurzame projectinrichting bij Straxs

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.

Bent u geïnteresseerd in onze inrichting bibliotheek op school?
Vul bovenstaand formulier in.

Waar moet ik rekening mee houden?

Waar u allereerst rekening mee dient te houden, is het aantrekkelijk maken van de schoolbibliotheek. U wilt immers dat de kinderen gestimuleerd worden om te lezen. Zowel de inrichting van de bibliotheek op school, als de manier waarop de boeken gepresenteerd worden, zijn van belang.

Wat betreft het interieur van de bibliotheek, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Bij de aanschaf van boekenkasten raden we u aan om te letten op de hoogte van de kasten, de kleur en de stijl. Daarbij is het prettig als de kasten hufterproof en flexibel zijn. Ook wordt het aangeraden om zitplekken te creëren waar de kinderen in rust kunnen lezen.

Daarnaast is de presentatie van de boeken erg belangrijk. De indeling en plaatsing van de boeken moet er enerzijds voor zorgen dat er gericht gezocht kan worden naar een boek. Anderzijds moet dit ervoor zorgen dat kinderen langer rondsnuffelen in de bibliotheek en nieuwe boeken ontdekken. Bij deze enkele tips om deze zaken te verwezenlijken:

  • Plaats ⅓ van de boeken frontaal;
  • Zorg ervoor dat boekenplanken geheel gevuld zijn;
  • Schuif de boeken naar voren, tot de rand van de plank;
  • Maak stapels met boeken (max. 5 boeken);
  • Plaats opvallendheden, zoals bijzondere boekomslagen en nieuwe boeken, op ooghoogte.

Waarom inrichting bibliotheek op school door Straxs?

Straxs helpt u graag bij het inrichten van uw schoolbibliotheek. Aangezien wij niet gebonden zijn aan één merk, is vrijwel alles mogelijk. Wij houden van onderscheidende inrichtingen, waarbij uw wensen voorop staan. Kiest u voor ons? Dan kunt u rekenen op een inrichtingspartner die u begeleidt en ontzorgt en bovendien denk aan het milieu.

Trajectontzorging

Door onze trajectontzorging hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw verandertraject. Wij zorgen ervoor dat alles van A tot Z voor u geregeld wordt. Uiteraard houden we u op de hoogte van onze voortgang.

Duurzaamheid

Alles wat wij doen, doen wij met de gedachte van duurzaamheid in ons achterhoofd. Wij geven niet alleen om de wereld van nu, maar ook om die van toekomstige generaties.

Interesse? Neem contact op!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van schoolinrichting? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact op.

Bent u geïnteresseerd in onze inrichting bibliotheek op school?
Vul bovenstaand formulier in.

Home Inrichting bibliotheek op school