Duurzaamheid en kwaliteit daar staat Straxs voor!

Milieu

Energie is een belangrijk onderdeel uit het ‘duurzaamheidspakket’. Straxs neemt daarom maatregelen om energieverbruik te beperken, maar hier blijft het niet bij. De key is milieu en duurzaamheid. Lees hieronder meer over milieu en duurzaamheid.

Milieu

Energie

Energie is een belangrijk onderdeel uit het ‘duurzaamheidspakket’. Straxs neemt daarom maatregelen om energieverbruik te beperken, maar hier blijft het niet bij. Straxs maakt 100% gebruik van groene stroom voor haar bedrijfsactiviteiten,  waarbij groene stroom via zonnepanelen of andere klimaat neutrale middelen verwerkt zal worden. Ons hoofdkantoor is voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en ledverlichting.

Afval

Straxs ziet afval niet als een eindproduct, maar als een beginproduct. Afval dat is ontstaan door onze bedrijfsprocessen en grondstoffen van producten, worden hergebruikt. Daarnaast scheidt Straxs haar afval. Dit leidt tot het recyclen van deze materialen en besparing van de nieuwe grondstoffen en energie als de materialen niet gerecycled waren.

Grondstoffen

Afval is het gevolg van grondstof verbruik. Efficiënt gebruik van grondstoffen is daarom de nummer één aanpak voor het reduceren van onnodig grondstof verbruik. Hierop stuurt Straxs haar bedrijfsprocessen om zo efficiënt en effectief mogelijk te werk te gaan. Deze gedachtegang wordt geïntegreerd bij onze medewerkers door regelmatige trainingen, workshops en voorlichting.

Milieubeleidsverklaring directie Straxs Nederland B.V.

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.
Home Milieu