Duurzaamheid en kwaliteit daar staat Straxs voor!

Circulaire economie

De circulaire economie wordt hedendaags steeds afhankelijker, gezien we steeds weer nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en die uiteindelijk in de prullenbak belanden. Daarom is circulariteit een onderwerp waar we serieus over na moeten denken.

Circulaire economie

De circulaire economie wordt hedendaags steeds afhankelijker, gezien we steeds weer nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en die uiteindelijk in de prullenbak belanden. Straxs ziet dat deze ‘wegwerpcultuur’ een grote impact heeft op de wereld en wil daarom meer aandacht geven aan circulair ondernemen. Straxs draagt dit concreet uit door bijvoorbeeld recyclebare visitekaartjes af te geven met daarin zaadjes verwerkt voor het zaaien van een plantje. Hiermee geeft Straxs bij de kennismaking aan dat haar onderneming is ingericht op circulair ondernemen en staat circulariteit hier centraal.

Een circulair model gaat er van uit dat producten na gebruik gedemonteerd kunnen worden en de materialen ervan opnieuw gebruikt worden voor andere producten. Straxs hecht waarde aan dit circulair model en neemt hiernaar maatregelen. Door het minder gebruik te maken van materialen en producten en deze een zo lang mogelijke levensduur te geven. Straxs geeft haar producten een recyclebare cyclus waardoor deze later weer hergebruikt kunnen worden of bijdragen aan verbetering van het milieu impact. Straxs werkt alleen samen met leveranciers die in staat zijn de producten te leveren die voor 100% recyclebaar zijn.

“Dalfsen helpt Oost EUROPA”

Straxs geeft oud meubilair een tweede kans via onder meer het project “Dalfsen helpt Oost EUROPA”. Dit houdt in dat de stichting allerlei producten naar landen als Roemenië en Hongarije brengt en dat deze producten een tweede kans krijgen door in deze landen waarde toe te voegen.

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.
Home Circulariteit