Creatieve werkplek

Inrichting peuterspeelzaal

Bij de inrichting van een peuterspeelzaal komen totaal andere zaken kijken dan bij andere soorten schoolinrichting. Dit heeft vooral te maken met het feit dat peuters een kwetsbare doelgroep zijn.

Vanuit de overheid zijn er bepaalde ruimte- en inrichtingseisen waar peuterspeelzalen aan dienen te voldoen. Deze eisen hebben onder andere betrekking op de inrichting van de peuterspeelzaal, om alles zo veilig mogelijk te maken voor de peuters. Bij het inrichten van uw peuterspeelzaal houden wij uiteraard rekening met deze eisen. Hieronder leest u enkele zaken waar u rekening mee dient te houden bij de inrichting van een peuterspeelzaal.

Creatieve werkplek

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.

Bent u geïnteresseerd in het inrichten van een peuterspeelzaal?
Vul het bovenstaand formulier in.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden bij de inrichting van een peuterspeelzaal, is overzicht. Het hebben van overzicht is zowel belangrijk voor de medewerkers als voor de kinderen. Overzicht kan onder andere gecreëerd worden door ramen en glazen deuren. Deze zaken dragen bovendien ook bij aan het vierogenprincipe, wat belangrijk is bij een kwetsbare groep als peuters.

Naast praktische zaken, zoals het creëren van overzicht, is het voor de peuters natuurlijk ook belangrijk dat de ruimte er aantrekkelijk uitziet. Wij raden u dan ook aan om gebruik te maken van kleur en verschillende soorten materialen. Kleuren zijn van invloed op het gedrag van de kinderen, dus het is van belang om goed na te denken over welke kleuren u kiest. Sommige kleuren creëren rust in een ruimte terwijl andere kleuren juist onrust en overprikkeling kunnen veroorzaken.

Waarom het inrichten van een peuterspeelzaal door Straxs?

Straxs zorgt ervoor dat uw peuterspeelzaal enerzijds zal voldoen aan de eisen van de overheid en er anderzijds aantrekkelijk uitziet. Wij zijn een merkonafhankelijke inrichtingspartner, wat inhoudt dat u vrijwel alle keuze heeft bij ons. Bovendien kunt u bij Straxs rekenen op trajectontzorging en duurzaamheid.

Trajectontzorging

Straxs biedt trajectontzorging, waardoor u geen omkijken meer heeft naar de inrichting van uw peuterspeelzaal. Wel zo prettig, toch?

Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden wij erg belangrijk. Wij streven er dan ook naar om klimaatneutraal te ondernemen. Wij houden rekening met duurzaamheid op het gebied van producten en bedrijfsprocessen.

Interesse? Neem contact op!

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de inrichting van uw peuterspeelzaal? Neem dan nu contact met ons op. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden

Home Inrichting peuterspeelzaal