Creatief kantoor

Inrichting klaslokaal basisschool

Het is belangrijk om goed na te denken over de inrichting van een klaslokaal op de basisschool.

Inrichting klaslokaal basisschool

Het is belangrijk om goed na te denken over de inrichting van een klaslokaal op de basisschool. De inrichting van het lokaal is namelijk van invloed op het gedrag van de kinderen. Enerzijds wilt u natuurlijk dat de kinderen zich thuis voelen in uw klaslokaal, maar aan de andere kant moet het klaslokaal de kinderen ook niet te veel afleiden. De kunst is dus om een klaslokaal zo in te richten dat het een plek is waar de kinderen graag zijn, maar waar zij ook niet constant af worden geleid door leuke dingen in het lokaal. Maar hoe kunt u dit verwezenlijken?

Een voorbeeld van Duurzame projectinrichting bij Straxs

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.

Bent u geïnteresseerd in onze inrichting klaslokaal basisschool?
Vul bovenstaand formulier in.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij het inrichten van het klaslokaal zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het van belang dat het klaslokaal niet te vol is ingericht. Denk goed na over de hoeveelheid tafels en stoelen en zorg ervoor dat er niet meer staat dan nodig is. Ook moeten er genoeg ‘looppaden’ in het lokaal zijn.

Om ervoor te zorgen dat het klaslokaal niet te vol oogt, zouden we u aanraden genoeg opbergplekken te verzorgen. Wel oogt het prettiger als de kasten niet té vol zijn. Wordt de kast toch te vol? Zet er dan nog een kast bij, om de spullen te verdelen.

Tot slot is het natuurlijk van belang dat de inrichting van het klaslokaal bijdraagt aan uw onderwijsmethode. De opstelling van tafels en stoelen hangt af van wat u belangrijk vindt. Het werken in groepjes, klassikale gesprekken of juist individueel werken vraagt om andere inrichtingen van het klaslokaal. Wisselt u graag qua inrichting? Overweeg dan flexibel meubilair.

Waarom inrichting klaslokaal basisschool door Straxs?

Straxs helpt u graag bij het inrichten van een klaslokaal dat past bij uw stijl en onderwijsmethode. Wij gaan merkonafhankelijk te werk, wat inhoudt dat u alle keuze heeft!

Trajectontzorging

Door onze trajectontzorging hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw nieuwe inrichting. Wij zullen alles van A tot Z voor u regelen.

Duurzaamheid

Wij houden te allen tijde rekening met duurzaamheid. Straxs streeft ernaar om klimaatneutraal te ondernemen, waardoor u indirect ook bijdraagt aan een gezondere wereld.

Interesse? Neem contact op!

Bent u benieuwd wat wij kunnen beteken voor uw schoolinrichting? Neem gerust contact met ons op.

Bent u geïnteresseerd in onze inrichting klaslokaal basisschool?
Vul bovenstaand formulier in.

Home Inrichting klaslokaal basisschool