VISITEKAARTJES MET OOG OP DE TOEKOMST

29 oktober 2019​

Ons visitekaartje vormt de perfecte basis voor zowel het verhaal van Straxs als ons persoonlijke verhaal.

Duurzaamheid

Straxs Nederland heeft oog op de toekomst. Naast de ‘groene’ betekenis van duurzaam vinden wij de letterlijke definitie ‘gemaakt om lang te bestaan’ belangrijk. Want om inrichtingen te ontwerpen, moeten we goed omgaan met onze bronnen: van het materiaal tot de mensen die het maken.

Om op zo veel mogelijk vlakken duurzaam te zijn, is ook ons visitekaartje duurzaam.

Alle visitekaartjes zijn namelijk gemaakt van groeipapier.

“Dit eco-vriendelijke en cradle-to-cradle groeipapier komt uit Zuid-Afrika. Hiermee wordt er werk gecreëerd voor kansarme mensen, die met plezier werken en een eerlijk salaris ontvangen.” – Straxs Nederland

Groeien

Dit visitekaartje groeit, letterlijk!

Hoe werkt het?

Maak het papier vochtig en dek het af met 2 cm aarde. Geef het elke dag water zodat het papier vochtig blijft, na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

TIP! Buiten planten? De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober.

Visitekaartjes

Visitekaartjes

Inspiratie

Naast dat planten de luchtkwaliteit verbeteren, het de lucht reinigt, betere concentratie geeft en een ontspannende werking heeft, halen wij veel inspiratie uit de natuur. Veel aspecten gebruiken wij tijdens het ontwerpen van inrichtingen (daarom bestaat onze ontwerpruimte voor een groot deel uit planten!). Naast de kleuren en de vormen van planten als inspiratiebron te gebruiken, zetten wij planten ook in als bijvoorbeeld scheidingswanden, eyecatchers en aankleding van inrichtingen. Deze inspiratie delen wij graag met jou.

Meer informatie over deze blog? Stuur gerust een mail of kom langs op ons hoofdkwartier in Dalfsen of bij onze ontwerpafdeling in Groningen.

Home Blog VISITEKAARTJES MET OOG OP DE TOEKOMST