Schoolmeubilair kopen, waar moet ik op letten?

Is uw school toe aan een nieuwe inrichting? Schoolmeubilair kan hierin een grote rol spelen! Echter wordt het aanschaffen hiervan vaak als een grote klus gezien. Welke soort stoelen passen het beste in een klaslokaal? En welke tafels zijn het meest geschikt voor de lunchruimte? Straxs kan u hierin adviseren! In dit blogartikel geven we informatie en een aantal tips over waar u op moet letten bij het kopen van schoolmeubilair.

Soorten schoolmeubilair

Er zijn veel verschillende soorten schoolmeubilair. Wij lichten er graag twee toe!

Flexibel meubilair

Flexibel meubilair kenmerkt zich doordat dit type gemakkelijk aan te passen of te verplaatsen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tafels op wielen en stoelen van lichtgewicht. Moeten uw leerlingen een toets maken? Dan kunnen tafels op wielen gemakkelijk uit elkaar geschoven worden. Of bent u op zoek naar schoolmeubilair voor een kleuterklas? Dan kan er met flexibel meubilair gemakkelijk een kring gemaakt worden.

Hufterproof meubilair

Wanneer u eigenaar bent van een basisschool begrijpt u waarschijnlijk wel waarom hufterproof meubilair een goede keuze is. Dit type meubilair is namelijk bestand tegen vernieling. Tijdens het spelen in de kleuterklassen gaat er soms iets kapot of kan er schade worden aangebracht aan het meubilair. Doordat deze tafels en stoelen uit zo min mogelijk onderdelen bestaan, kan er weinig kapot gaan.

Tips voor het kopen van schoolmeubilair

De belangrijkste tip voor de schoolinrichting is om het schoolmeubilair af te stemmen op de soort school. Zoals hierboven beschreven, is hufterproof meubilair de juiste keuze wanneer u een basisschool gaat inrichten. Daarnaast moet u bij het maken van een keuze rekening houden met diverse aspecten, zoals ‘welke onderdelen zijn er nodig voor de inrichting?’ en ‘past dit in de gewenste ruimte?’. Stem het schoolmeubilair dus af per ruimte die u gaat inrichten. Zo zijn luxe stoelen, die meer comfort geven, zeer gewild voor in de personeelskamer en stoelen die makkelijk schoon te maken zijn in de aula.

Neem contact op met interieurspecialist Straxs!

Heeft u na deze tips nog vragen over welk schoolmeubilair u het beste kunt kopen? Of wilt u liever geadviseerd worden door een van onze interieurspecialisten? Neem dan gerust contact met ons op!

Home Blog Schoolmeubilair kopen, waar moet ik op letten?