Hybride werken, het nieuwe werken?

We hebben er allemaal al ruim een jaar mee te maken; volledig thuiswerken, of een aantal dagen per week thuis en een aantal dagen op kantoor. Veel bedrijven zullen dit ook in de toekomst voort blijven zetten. Want niet alleen vanwege de Coronacrisis, maar ook door de digitale mogelijkheden en de behoefte aan maatwerk passen veel bedrijven hybride werken toe. Maar wat is hybride werken precies? En kan hybride werken echt als het nieuwe werken gezien worden? Straxs legt u dit graag uit in ons blog!

Wat is hybride werken?

Hybride werken houdt in principe in dat uw medewerkers een paar dagen op kantoor en een paar dagen op een andere locatie werken. Oftewel, flexibel kiezen van de locatie waar men werkt. Deze locatie wordt onder andere bepaald door het type werk, de taken die er verricht moeten worden en hoeveel communicatie er met andere collega’s en/of klanten is vereist. Daarnaast zullen uw medewerkers en relaties waarschijnlijk ook persoonlijke voorkeuren hebben die hierin meegenomen kunnen worden.

Kantoor van de toekomst

Een ouderwets kantoor waarbij iedereen een eigen werkplek heeft is met hybride werken verleden tijd. In plaats van de standaard werkplek voor medewerkers heeft een kantoor als hybride werkplek eerder de functie van een ontmoetingsplek, bedoeld voor ontmoetingen met collega’s, contacten en andere relaties. Denk hierbij vooral aan voldoende vergaderlocaties, voor zowel fysiek als digitaal vergaderen.

Voordelen van hybride werken

Ondanks dat vrijwel iedereen er weer naar uitkijkt om het thuiswerken achter zich te laten en weer naar kantoor te gaan, zitten er veel voordelen aan hybride werken. We lichten er graag een paar toe:

  • Het heft in eigen handen: hybride medewerkers werken tijd- en plaatsonafhankelijk. Hierdoor hebben zij meer vrijheid om hun dag in te delen. Is er bijvoorbeeld tussen het werken door behoefte aan een wandeling? Dan wordt deze verloren tijd net zo makkelijk in de avond ingehaald;
  • Besparen van geld, tijd en energie: doordat medewerkers geen tijd meer kwijt zijn aan het reizen van en naar kantoor wordt er geld, tijd en energie bespaard. 20% van de medewerkers besteedt dagelijks namelijk anderhalf uur aan woon-werkverkeer. Daarnaast is er ook minder kantoorruimte nodig, wat veel geld scheelt voor een bedrijf;
  • Hogere productiviteit: onder andere doordat medewerkers die hybride werken hun dag zelf kunnen indelen, en dus op momenten dat zij het meest gefocust zijn zullen werken, wordt de productiviteit verhoogd.

Besteed de inrichting van uw nieuwe kantoor uit aan Straxs!

Wilt u de een hybride kantoor creëren voor uw medewerkers of wilt u meer informatie over hybride werken ontvangen? Neem gerust contact op! Onze interieurarchitecten staan voor u klaar en kunnen de volledige kantoorinrichting voor u uitvoeren.

Home Blog Hybride werken, het nieuwe werken?