5 tips voor het inrichten van de werkplek

We brengen gemiddeld meer tijd door op onze werkplek dan ergens anders. Daarom is het belangrijk om deze op een juiste manier in te richten. In dit blog geven we u 5 tips voor de inrichting van uw werkplek, zodat u binnen no-time een ergonomische werkruimte voor u en uw medewerkers kunt realiseren.

Tip 1: Begin met een efficiënte indeling

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de indeling van een werkruimte is van groot belang! Dit bepaalt namelijk of er efficiënt gewerkt kan worden of niet. Denk bijvoorbeeld aan grote bureaus waardoor er eigenlijk bijna geen looproute meer over is. Dit is een no go, en daarom is het belangrijk om hier van tevoren al goed over na te denken. Bestaat uw kantoor uit meerdere ruimten? Dan komt ook de indeling van deze ruimten hierbij kijken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er altijd een ruimte beschikbaar is waar medewerkers kunnen gaan zitten om even in stilte te werken.

Tip 2: Creëer een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is een werkplek waar uw medewerkers hun werk in een goede lichaamshouding kunnen uitvoeren. Dit zorgt uiteindelijk voor meer productiviteit! Denk hierbij aan de juiste afstelling van het beeldscherm en bureau(stoel). Echter gaat het hierbij ook om de juiste verlichting, akoestiek en geuren.

Tip 3: Juiste plaatsing van uw bureau

Iedereen wilt het liefst een mooi uitzicht tijdens het werken. Af en toe even naar buiten kunnen kijken is fijn als afwisseling. Echter adviseren wij uw bureau niet voor een raam te plaatsen. De lichtinval kan er dan namelijk voor zorgen dat uw ogen zich telkens moeten aanpassen aan het daglicht en het felle scherm. Door het bureau dwars op een raam te plaatsen zal er altijd voldoende licht zijn, en heeft u nog steeds de mogelijkheid af en toe naar buiten te kijken.

Tip 4: Zorg voor een fijne sfeer

Niet alleen uw medewerkers, maar ook de inrichting van het kantoor zijn bepalend voor de sfeer. Denk hierbij aan de aankleding van het kantoor. Zijn de muren voornamelijk wit? Hang dan iets leuks aan de muur of laat uw logo op de muur schilderen. Zorg daarnaast voor voldoende groen. Dit geeft uw medewerkers niet alleen een aangenaam gevoel, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit en productiviteit! Hou bij het aankleden van de werkruimte altijd in gedachten wat u wilt uitstralen. Zo krijgen ook uw klanten direct een goed beeld van uw bedrijf.

Tip 5: Vergeet de pauzes niet

Niemand is een volledige dag productief. Pauzes houden is dan ook zeer belangrijk. Om gedurende deze tijd extra te kunnen ontspannen en even met iets anders dan werk bezig te zijn, adviseren wij om ‘ontspannings’ elementen toe te voegen aan de werkplek. Denk hierbij aan een aparte lunchruimte met bijvoorbeeld een televisie en een bankstel. Wilt u het nog iets spannender maken? Kies dan voor een tafeltennistafel, een hangmat of zitzakken!

Meer weten? Inrichtingspartner Straxs staat voor u klaar!

Wilt u meer informatie over het inrichten van de werkplek? Neem gerust contact met ons op! Onze interieurspecialisten staan voor u klaar. Lees ook meer over bedrijfsinrichting en projectinrichting!

Home Blog 5 tips voor het inrichten van de werkplek