Samenwerking Onderwijs Inkoop Groep en Straxs

Persbericht:
Dalfsen/Zeewolde, maart 2021​

Diverse onderwijsinstellingen lopen tegen de vraag aan hoe ze hun meubilair rechtmatig moeten inkopen. Wat te doen als het Europees moet worden ingekocht. Het kan allemaal met een Dynamisch Aankoop Systeem. Onderwijs Inkoop Groep en Straxs Nederland starten samenwerking op het gebied van rechtmatige aanschaf van schoolmeubilair.

Na een vruchtbaar proces van brainwaven hebben Gerritjan Kroon (Straxs Nederland) en Michiel Koelewijn en Dick Goedhart (Onderwijs Inkoop Groep), de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst!

De aanschaf van je schoolmeubilair, een heel proces waar je echt even voor moet gaan zitten.

Wat willen we als school nu precies aanschaffen, hoe zit dat met mijn budget, wat is de invloed van mijn onderwijsvisie en…. wat heeft het bestuur beschreven in het inkoopbeleid?

Belangrijke vragen! Een keuze voor nieuw meubilair vraagt best het één en ander. Het is een keuze voor 20 jaar, de gemiddelde periode van afschrijving van meubilair in het primair onderwijs.

Als je als school daarbij volledig ontzorgt en in begeleidt zou kunnen worden? Da’s makkelijk!

Die laatste vraag bracht Onderwijs Inkoop Groep (OIG) en Straxs samen.

Even in vogelvlucht, wie zijn OIG en Straxs. OIG begeleidt onderwijsorganisaties bij het doen van inkopen en aanbestedingen. In het primair onderwijs zijn ze daarin marktleider.  Inmiddels werken zij samen met meer dan 350 schoolbesturen, met bijna 2200 basisscholen. Straxs is een inrichtingspartner die o.a. scholen begeleidt bij het opzetten én voltooien van je interieursvisie. Bij Straxs werken uitsluitend interieurexperts.

En zo komen de werelden en expertise van inkoop en interieur samen en leiden tot een geweldige dienstverlening voor het onderwijs. De OIG ontzorgt de onderwijsorganisatie volledig bij het aanmelden op inkoopplatformen als Tenderned en Negometrix.

Straxs brengt hun kennis over meubilair en inrichten in. Zij kennen de markt, weten wat kwaliteit is en wat dat mag kosten.

Straxs is zelf ook een bekende leverancier, ook in het onderwijs. Hun kracht is dat zij merk- en leveranciers onafhankelijk werken. Echter wanneer Straxs met OIG samen optrekt en scholen begeleidt in een traject, blijft hun rol beperkt tot ontwerp én advisering. Straxs Nederland schrijft dan zelf niet in. Geen “wij van WC-eend, adviseren WC-eend” praktijken dus.

De eerste trajecten met kleinere en grotere schoolbesturen zijn inmiddels gestart. Een succes kunnen we wel zeggen. De onderwijsprofessionals kunnen heerlijk dromen, fantaseren over hoe hun onderwijsvisie nu het best uit de verf komt. Straxs maakt het voor ze visueel en concreet. OIG zorgt middels hun platform www.Het AanbestedingsCollectief.nl (HAC) voor de rechtmatigheid van de aanschaf.

Wil je meer weten hierover, download de whitepaper over het HAC; https://www.onderwijsinkoopgroep.nl/diensten/het-aanbestedingscollectief/

Binnenkort volgt ook de whitepaper specifiek over het Dynamisch Aanbesteden (DAS) van je meubilair.

Meubilair aankopen, dat doe je met een DAS en dat zit dus wel goed;

  • Je interieurvisie en -wensen zijn visueel gemaakt

  • Al het gewenste meubilair is beschreven in objectieve criteria, merkloos

  • De definitieve uitvraag, wordt gedaan conform alle wet- en regelgeving m.b.t. Europees Aanbesteden

  • Intensieve marktwerking (een goede prijs) met oog voor de kwaliteit van wat is aangeboden

  • Maar ook kwaliteitscontrole op wat daadwerkelijk geleverd is

  • … kosteloos!

Kortom, dat zit wel goed!

Wilt u meer weten over dit persbericht?

 

Klik hier

 

LOGOonderwijsIG400.png

Home Blog Samenwerking Onderwijs Inkoop Groep en Straxs